Search

Specialisaties Voeding

Wij kijken verder dan alleen een standaard voedingsschema.

Onze gewichtsconsulentes hebben hun kennis uitgebreid met specialisaties zoals:

Sport en Voeding

Voeding speelt een belangrijke rol bij sportprestaties. Hoe beter de voeding, des te beter de prestaties. De juiste voeding kan zelfs het verschil maken tussen winst en verlies. Het is dan ook niet zo gek dat de vraag naar deskundig sportvoedingsadvies enorm is!

De voedingscoach kijkt naar de behoeften van duursporters, krachtsporters en teamsporters en kan deze vertalen naar een advies op maat, volledig afgestemd op de persoon en de soort sport.

Kind en Voeding

De gewichtsconsulent is gespecialiseerd op het gebied van de ontwikkeling van kinderen en de rol van voeding en beweging hierbij. Vaak is de rol van de ouders zeker zo belangrijk tijdens de aanpak.

Orthomoleculaire Voeding

De orthomoleculaire geneeskunde is erop gericht het lichaam met de juiste voeding te versterken en onderhouden. Een orthomoleculair dieet draagt bij aan een perfect lichamelijk evenwicht en een optimale energiebalans.

Met een orthomoleculair voedingspatroon zorg je voor een evenwicht op zuur-base niveau, op het hormonale vlak, op het niveau van de neurotransmitters, de darmflora, het immuunsysteem en de bloedsuikerspiegel. Hiervan gaat een sterk preventieve en curatieve werking uit!

Natuurvoeding

Goede voeding doet veel meer dan het lichaam voorzien van de brandstoffen die het nodig heeft voor de productie van energie en lichaamswarmte. Goede voeding bevat ook de voedingsstoffen die direct of indirect worden gebruikt bij de vele regulatie-, verdedigings- en herstelprocessen in het lichaam. Door te kiezen voor seizoensproducten, biologische voeding en kwaliteitsvoedsel wordt optimaal gebruikgemaakt van de in de voeding aanwezige macro- en microvoedingsstoffen. Zo werken we aan meer energie, meer vitaliteit, een betere weerstand en meer welzijn.

Hormoonfactor

Wat schopt onze hormoonbalans toch zo in de war? Grote boosdoeners zijn suikers, alcohol, stress en ga zo maar door. Wil je graag meer hierover weten.....

Neem contact met ons op.