Zoek

GECOMBINEERDE LEEFSTIJLINTERVENTIE GLI

HEB JIJ OVERGEWICHT OF OBESITAS EN WIL JE HIER IETS AAN DOEN? DAN IS DE GLI DE OPLOSSING VOOR JOU!

Een gecombineerde leefstijl interventie (GLI) wordt door bijna alle zorgverzekeraars vergoed vanuit de basisverzekering! De GLI gaat verder dan het zoveelste dieet of beweegplan. Met behulp van het GLI-team ga je aan de slag met het verbeteren van je levensstijl op de gebieden van voeding, beweging, slaap, ontspanning en positieve gezondheid. Jij staat centraal en hebt alle regie in handen.

Je kiest zelf wat je doelen zijn, waar je mee aan de slag wilt gaan en hoe je dit wilt gaan doen. Het GLI-Team en de deelnemersgroep ondersteunen je daarbij.

 

SAMEN STA JE STERK

Gedurende een traject van 2 jaar zal je begeleid worden doormiddel van één op één gesprekken met de leefstijlcoach, voedingsconsulent en beweegprofessional en krijg je informatie over verschillende onderwerpen aangeboden tijdens diverse groepssessies.

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Eén op één begeleiding door de leefstijlcoach. Je werkt samen met de leefstijlcoach, voedingsconsulent en beweegprofessional aan het verbeteren van je leefstijl. Onder leefstijl vallen de factoren bewegen, voeding, slaap, stress, ontspanning en mindset. De leefstijlcoach ondersteunt jou om je gedrag te veranderen terwijl jij de regie in handen houdt. Samen met de leefstijlcoach kijk jij naar je huidige leefstijl en wat hier al goed in gaat. Je gaat aan de slag met het stellen van doelen en acties waar je op je eigen tempo mee aan de slag gaat met ondersteuning van het Fit en Gezond coach team. Je gaat aan de slag met een beweegplan dat bij jou past. De beweegprofessional kijkt samen waar je interesses liggen en wat aansluit bij je doelen. De coaches leren je de vaardigheden en tools om een gezonde leefstijl te behouden ook na het traject van 2 jaar.

WIE KAN ER MEEDOEN?

Je kunt je aanmelden voor de GLI als je; 18 jaar of ouder bent. Een BMI tussen de 25-30 of meer dan 30 hebt. Gemotiveerd bent om aan de slag te gaan met je eigen leefstijl.

HOE KAN JE JE AANMELDEN?

Je huisarts, praktijkondersteuner of internist kan je doorverwijzen naar een GLI-coach bij jou in de buurt. Je mag zelf ook contact opnemen met Fit en Gezond. Voordat je je eerste afspraak hebt met de GLI-coach, heb je wel de verwijzing van de arts nodig.