Search

Hielklachten

Hielpijn of pijn onder de hak & achillespeesklachten

Pijn onder de hak of aan de achillespees is een veelvoorkomende blessure die ontstaat bij mensen die een staand beroep hebben, veel wandelen of hardlopen. De blessure is meestal het gevolg van overbelasting gedurende een langere periode of het verkeerd opbouwen van de belasting na een lange periode van inactiviteit. Pijn onder de hak kan ontstaan door een kalkafzetting op het bot onder de hak (hielspoor) of een chronische overbelasting van de peesplaat onder de voet (fasciitis plantaris). Pijn van de achillespees kan worden veroorzaakt door een chronische ontsteking met verdikking van de pees (tendinopathie).

 

Symptomen en oorzaken van hielpijn of pijn onder de hak & achillespeesklachten

De symptomen van hielpijn of pijn onder de hak & achillespees hangen vaak samen met de oorzaak. De symptomen kunnen natuurlijk van persoon tot persoon verschillen. Hielpijn of pijn onder de hak & achillespeesklachten die je kunt ervaren:

· Zeurende/ stekende pijn onder de hak van de voet

· Branderig gevoel onder de hak van de voet

· Stijf gevoel/ zeurende pijn van de achillespees

· Ochtendstijfheid bij het opstaan en lopen

· Startstijfheid bij het opstaan en lopen na lang te hebben gezeten

 

Veel voorkomende oorzaken zijn:

· Verkeerde stand van de voet tov de knie

· Instabiliteit van de enkel

· Verkortte kuitspier

· Verminderde flexibiliteit van de enkel

· Verkeerd schoeisel met onvoldoende steun en demping

· Overbelasting door (te) veel staan/wandelen/hardlopen met onvoldoende rust

 

De behandeling

Onze fysiotherapeuten zullen eerst vragen stellen over jou klacht en je daarna uitgebreid onderzoeken. Afhankelijk van jou klacht kunnen wij diverse technieken inzetten om de beweeglijkheid en spierkracht van jou nek te verbeteren zoals: manuele therapie, dry needling en fysiotherapie