Zoek

Hardlopen

Hardlopen, een heerlijk moment om je hoofd leeg te maken. Het is enorm goed voor je conditie, je spant bijna elke spier in het lichaam aan tijdens het lopen van 5km, je kan je grenzen verleggen in het verbeteren van je snelheid maar ook in het verlengen van je afstand. Naast deze punten is het bovenal ook gezellig om deze sport in de groep bij Fit en Gezond te beoefenen.

Bij Fit en Gezond bieden we looptraining aan op alle niveau's. Heb je nog nooit hardgelopen? Geen probleem, je bent vast niet de enige. 2x per jaar start bij ons de beginnersgroep om in 10 weken allen gezamenlijk een 5km duurloop te volbrengen.

Loop je al langer en zoek je juist de uitdaging in het vergroten van de conditie, het versterken van je bovenbenen of het versnellen van je tijd tijdens het aankomende hardloopevenement dan is gevorderde groep perfect voor jou!

De looptrainingen worden verzorgd op de maandagavond.
Hoe ziet een hardlooptraining er nu precies uit: als groep starten we gezamenlijk met een warming-up welke bestaat uit het inlopen en het uitvoeren van loopscholing. Dit alles om de blessures tijdens het hardlopen zo veel mogelijk te voorkomen. We zullen daarna aan de slag gaan met de kern van de training waarbij we werken in intervalvormen maar ook in duurloop vormen. We sluiten gezamenlijk af met een cooling down waarbij je met een heerlijk vermoeid gevoel in de benen weer naar huis vertrekt.

Nieuwsgierig of de hardloopgroep ook iets voor je is? Kom gerust een keer meedoen.