Search

Fysiotherapie na een operatie

Fysiotherapie na een operatie

Voor revalidatie na een operatie kun je ook terecht bij Fit en Gezond. Indien je niet kunt autorijden komen wij bij jou thuis. Afhankelijk van de operatie die je gehad hebt kun je vaak op korte termijn wel naar de fysiotherapiepraktijk komen. Je kunt bij Fit en Gezond terecht voor revalidatie na de volgende operaties:

· Rugoperatie (bijvoorbeeld operatie na een hernia)

· Schouderoperatie (bijvoorbeeld omgekeerde schouderprothese, cuffrepair of labrumhechting)

· Heupoperatie (bijvoorbeeld totale heupprothese)

· Knieoperatie (bijvoorbeeld totale knieprothese, meniscusoperatie, voorste/achterste kruisband operatie of bandletsel)

· Enkeloperatie (bijvoorbeeld hechten van de enkelband)

· Operatie na botbreuken

De behandeling

Vanuit het ziekenhuis krijg je vaak een verwijzing voor fysiotherapie. Afhankelijk van de operatie en jou zorgverzekering heb je recht op een x aantal fysiotherapiebehandelingen. Onze fysiotherapeuten zullen op de eerste afspraak vragen stellen over jou operatie en je daarna uitgebreid onderzoeken. Afhankelijk van jou operatie zal er een specifiek revalidatietraject worden gevolgd om de beweeglijkheid, stabiliteit en kracht van het gewricht te verbeteren. Dit kunnen we doen middels de volgende interventies zoals: echografie, manuele therapie, dry needling, EPTE en fysiotherapie.

Oefeningen na een operatie

Om de gewrichten soepel te houden en de spieren te versterken, kan het zinvol zijn om verder in het revalidatietraject oefeningen te doen. Dit kunnen oefeningen zijn die thuis worden uitgevoerd of in de praktijk onder begeleiding.