Zoeken

Elleboogklachten

Elleboogklachten, tennisarm & golferselleboog

De meeste elleboogklachten komen voor aan de buitenzijde van de elleboog. Ze geven vaak een branderig/ stekend gevoel met soms uitstraling naar de onderarm. De klachten worden vaak veroorzaakt door een overbelasting van één van de peesaanhechtingen op de buitenzijde van het bot (tennisarm).

Andere elleboogklachten die voorkomen zijn: pijn aan de binnenzijde van de elleboog, veroorzaakt door een overbelasting van één van de peesaanhechtingen op de binnenzijde van het bot (golferselleboog), slijmbeursontsteking op het meest uitstekende bot aan de onderzijde van de elleboog en pijn in het midden van de onderarm veroorzaakt door een overbelasting van de aanhechting van de bicepspees.

Sommige elleboogklachten kunnen in verband staan met klachten van de arm, nek of schouder (KANS). KANS is een verzamelnaam voor verschillende aandoeningen die veelal veroorzaakt worden door overbelasting. De bekendste beroepsgroep met KANS zijn beeldschermmedewerkers, kappers en schilders.

 

Symptomen en oorzaken van elleboogklachten, tennisarm & golferselleboog

De symptomen van elleboogklachten, tennisarm & golferselleboog hangen vaak samen met de oorzaak. De symptomen kunnen natuurlijk van persoon tot persoon verschillen. Elleboogklachten, tennisarm & golferselleboog die je kunt ervaren:

· Zeurend/ branderig gevoel aan de buitenzijde van de arm

· Zeurend/ branderig gevoel aan de binnenzijde van de arm

· Zeurende pijn doortrekkend naar de nek/schouder

· Zeurende pijn doortrekkend naar de onderarm

· Zeurende pijn doortrekkend naar de pols/hand/duim

· Stijfheid van de nek/ schouder

· Stijfheid van de elleboog/ pols

 

Veel voorkomende oorzaken zijn:

· Het maken van constant repeterende bewegingen

· Statisch werk waarbij je constant in dezelfde houding zit

· Slechte houding tijdens het werk

· Verminderde flexibiliteit van de nek/schouder

· Verminderde flexibiliteit van de pols

 

De behandeling

Onze fysiotherapeuten zullen eerst vragen stellen over jou klacht en je daarna uitgebreid onderzoeken. Afhankelijk van jou klacht kunnen wij diverse technieken inzetten om de beweeglijkheid en spierkracht van jou nek te verbeteren zoals: manuele therapie, dry needling en fysiotherapie