Fysiotherapie na een operatie

F&G

Voor revalidatie na een operatie kunt u ook terecht bij Fit en Gezond. Indien u niet kunt autorijden komen wij bij u thuis. Afhankelijk van de operatie die u gehad heeft kunt u vaak op korte termijn wel naar de fysiotherapiepraktijk komen. U kunt bij Fit en Gezond terecht voor revalidatie na de verschillende operaties.

Operaties waarna u bij Fit en Gezond terecht kunt
  • Rugoperatie (bijvoorbeeld operatie na een hernia)
  • Schouderoperatie (bijvoorbeeld omgekeerde schouderprothese, cuffrepair of labrumhechting)
  • Heupoperatie (bijvoorbeeld totale heupprothese)
  • Knieoperatie (bijvoorbeeld totale knieprothese, meniscusoperatie, voorste/achterste kruisband operatie of bandletsel)
  • Enkeloperatie (bijvoorbeeld hechten van de enkelband)
  • Operatie na botbreuken
De behandeling

Vanuit het ziekenhuis krijgt u vaak een verwijzing voor fysiotherapie. Afhankelijk van de operatie en uw verzekering heeft u recht op een x aantal fysiotherapiebehandelingen. Onze fysiotherapeuten zullen op de eerste afspraak vragen stellen over uw operatie en u daarna uitgebreid onderzoeken. Afhankelijk van uw operatie zal er een specifiek revalidatietraject worden gevolgd om de beweeglijkheid, stabiliteit en kracht van het gewricht te verbeteren. Dit kunnen we doen middels de volgende interventies zoals: echografie, manuele therapie, dry needling, EPTE en fysiotherapie.

Oefeningen na een operatie

Om de gewrichten soepel te houden en de spieren te versterken, kan het zinvol zijn om verder in het revalidatietraject oefeningen te doen. Dit kunnen oefeningen zijn die thuis worden uitgevoerd of in de praktijk onder begeleiding.

 

Voor fysiotherapie is het bij Fit en Gezond mogelijk om een afspraak te maken in Oudenbosch & Roosendaal.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

    Verstuur bericht