Yoga, iets voor jou?

Iedereen heeft er wel eens van gehoord, yoga. Maar veel mensen weten eigenlijk niet goed wat het inhoudt. Wij leggen het uit!  
Bij yoga draait het om de verbinding tussen lichaam en geest. De naam is afgeleid van het woord Yuj (Sanskriet) dat ‘verbinding’ betekent. Tegenwoordig is bij veel mensen de balans tussen lichaam en geest verstoord. Bij yoga worden er oefeningen uitgevoerd om het evenwicht te herstellen. Het doel is om te leren luisteren naar je eigen lichaam. Voor yoga hoeft men niet lenig te zijn en het is niet prestatiegericht. Tijdens de yogahoudingen worden er allerlei spieren gerekt, gestrekt en aangespannen. Het zorgt voor een verbeterde doorbloeding van het hele lichaam. Het zenuwstelsel en spieren diep in het lichaam worden ook bereikt, waardoor iemand beter kan ontspannen, herstellen en opladen. Naast lichamelijke fitheid kan yoga dus ook de mentale en emotionele gesteldheid positief bevorderen. 

Yoga is geschikt voor iedereen: van jong tot oud, met en zonder klachten, met een (verstandelijke) beperking en met gewrichtsklachten. 

  • Redenen om te starten met yoga: 
  • Meer tijd voor jezelf
  • Beter ontspannen
  • Soepeler worden
  • Meer bewust worden van het eigen lichaam
  • Meer beheersing van het eigen lichaam
  • Het evenwichtsgevoel verbeteren

Elke week geven onze yoga instructeurs Saskia en Nicole verschillende yoga trainingen. De dagen en tijden zijn terug te vinden op het rooster.