Klantreactie Bernard

Van training scepticus naar enthousiasteling. 

In mijn jonge jaren heb ik sporttraining gehad van sergeanten van het Korps Mariniers en die hebben mijn enthousiasme voor conditietraining danig op de proef gesteld. 

Als “oudere jongere” was ik, bezorgd als ik was voor het lichamelijk ouder worden, weleens een sportschool binnen gelopen, maar wat ik daar zag had mijn weerstand alleen maar doen toenemen. Toen ik in de zomer van 2014 als schipper ging varen op een zeilende mosselschuit, een gerestaureerd varend monument uit 1895, met een bemanning die zo uit de jongere afdeling van een bejaardentehuis had kunnen komen, bedacht ik dat als ik dit wilde overleven wel wat aan mijn conditie en spierkracht moest doen. 

In het plaatselijke “sufferdje” (De Halderbergse Bode) kwam in een advertentie tegen voor een nieuw te openen sportschool Medisports Broertje. En zo kwam het dat ik er op een dag in oktober 2014 binnenliep. Ik had in eerste instantie nog een probleem om het te vinden, want het lag verscholen in een hoekje naast het plaatselijke zwembad. 

Een klein zaaltje achter in een tennishal met een ingebouwde verdieping, die soms door de enthousiaste gestamp van de cursisten vervaarlijk wiebelde. 

Maar ik voelde me meteen welkom. Professioneel, kleinschalig, persoonlijk, met een melange van allerlei leeftijden en gezindten. 

En het feit dat ik vak een van de weinige (seniore) mannen was, tussen allemaal leuke vrouwen, was zeker geen straf. Intensief trainen en na afloop gezellig koffie drinken bij Jean de koffiejuffrouw in de kantine. 

Al is nu de accommodatie riant en het aanbod diverser geworden, het unieke gevoel, de uitstraling, het persoonlijke en het gezellige dat is er nog steeds. Het heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat ik fit ben gebleven en van scepticus misschien wel een training beest ben geworden. Al hoewel ik door sommige instructrices nog in de gaten wordt gehouden omdat ik er anders de kantjes van afloop.